Cazinouri Online Legale: Reglementarea în Țările Europene

Jocurile de noroc devin tot mai populare în întrega lume, inclusiv și în Uniunea Europeană. Așa-numitul boom de popularitate a acestei forme de distracții a determinat atât deschiderea mai multor platforme de acest tip, dar și crearea unui cadrul legal atât la nivel de UE, cât și la nivel național – adică la nivel de fiecare țară în parte.

 

Grecia

Grecia a avut de suferit destul de mulți ani din cauza lipsei unui cadru de reglementare a jocurilor de noroc. Acum ceva timp, însă, guvernul a adoptat un șir de norme, reușind să facă ordine în acest domeniu, fără a afecta interesele jucătorilor săi.

Germania

Germania a introdus recent un nou cadru legal pentru jocurile de noroc online. Operatorii străini trebuie să obțină o licență germană și să plătească impozite substanțiale. Cu toate acestea, acesta este un domeniu în evoluție, iar regulile pot suferi schimbări ulterioare.

Specificul reglementării jocurilor de noroc în România

În România, jocurile de noroc online sunt reglementate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Acest organ are rolul de a acorda licențe operatorilor și de a monitoriza corectitudinea cu care operatorii licențiați tratează jucătorii. Deoarece un număr mare de cazinouri online, precum și o gamă variată de jocuri de noroc sunt oferite de către cazinourile locale, se promovează foarte mult și conceptul de joc responsabil.

Jocul responsabil reprezintă un program despre care nu doar că se vorbește mult în ultima perioadă, dar în care și cazinourile online investesc insistent. Scopul programului este de a micșora impactul negativ pe care jocurile de noroc le pot avea asupra vieții personale ale jucătorilor. Acest efect se obține prin asigurarea mai multor instrumente, ajungând chiar și până la garantarea dreptului la autoexcludere.